با سلام خدمت شما کاربران عزیز مجله اینترنتی ابزاری امروز به بررسی دریل و تاریخچه آن می پردازیم تا ابهامات ذهن ما برطرف و به همه ی سولات شما عزیزان پاسخ داده شود .

 

تاریخچه دریل ها و کاربری انواع مختلف آن ها

تاریخچه دریل ها برمیگردد به زمانی که انسان های اولیه می خواستند چیزی را سوراخ کنند که  از وسایل دست سازی همچون سنگ ها و چوب های نوک تیز استفاده می کردند .

این تاریخچه دریل ها ،  براساس گفته مورخان به حدود ۳۵۰۰۰سال پیش برمیگردد. پس از آن دریل های کمانی بودند که قدمتی در حدود ۱۰۰۰۰ سال داشتند و درادامه در مورد آن ها توضیح خواهیم داد. اما تاریخچه دریل یا مته و ساخت و تولید این دستگاه پرکاربرد بصورت امروزی، به سال های ۱۷۸۰تا۱۷۹۰میلادی برمیگردد. جایی که در کشور انگلیس از ساخت مته هایی اولیه رونمایی شد .

کاربرد مته ها، یا دریل های اولیه که در کشور انگلیس ساخته و تولید شدند، بیشتر جهت سوراخ کردن چوب در صنایع چوبی و نجاری بودند. جایی که به یکی از وسیله های پرکاربرد در این صنعت تبدیل شد. زیرا سوراخ کردن چوب با چکش و میخ و این قبیل وسایل، بسیار سخت و طاقت فرسا بود. با پیدایش دریل این کار برای نجاران در صنایع چوبی بسیار راحت شد. تاریخچه دریل و مته هایی که برای سوراخ کردن وسایل فی به کار می رفتند هم چندان تفاوتی با مته هایی که برای سوراخ کردن وسایل چوبی استفاده میشدند نداشت. بلافاصله تولیدکنندگان به فکر افتادند که دریلی تولید کنند که توانایی سوراخ کردن فات را نیز داشته باشد. که این کار نیز انجام شده و دریل هایی با این توانایی، تولید و به بازار عرضه شدند .

مته ابزار مکمل دریل

با ساخت و مته هایی که در سوراخ کردن وسایل فی کاربرد داشتند، توجه تعداد افراد بیشتری به این وسایل پرکاربرد جلب دریل ها شد و افراد بیشتری خواهان خرید این وسیله برای راحتی کار خود بودند. پس از تاریخچه دریل سازی،امروزه معمولا و یا شاید بهتر است بگوییم همه صنایع فی و چوبی به این وسیله وابسته اند و در صورت نبود این وسیله بسیاری از کار ها به سختی انجام گرفته و یا حتی امکان انجام آن ها وجود ندارد. علاوه براین، ساخت دریل باعث صرفه جویی در زمان شد. تا جایی که کارها با سرعت بیشتری به پایان می رسیدند و درآمد و سود حاصله از تولید صنایع چوبی و فی به مراتب بیشتر شد.

پس از اختراع دریل در سال های ۱۷۸۰-۱۷۹۰میلادی در کشور انگلستان که تاریخچه دریل سازی لقب گرفت، فعالیت هایی در زمینه ساخت دریل هایی با کاربرد های بیشتر و متنوع تر پس از تاریخچه دریل سازی در کشور های آلمان و آمریکا شکل گرفت .

 

 

دریل های ساقه گرد

در نوع دوم از مته ها که مته های شیار دار نامیده می شوند، خود براساس تعداد شیارها به دونوع چهار شیاره و پنج شیاره تقسیم بندی می شوند. انواع ۵ شیاره دریل ها، که پس از تاریخچه دریل سازی در اواخر قرن ۱۸ میلادی در انگلستان و پس از گذشت سالیان تولید آن ها رواج یافت، نسبت به انواع ۴ شیاره آن ها کاربرد بیشتری داشته و بسیار حرفه ای تر عمل می کنند. همچنین کارخانه های سازنده این نوع از مته های پنج شیاره، تغییراتی را در نوک این مته ها ایجاد کرده تا کاربری حرفه ای تر و تخصصی تری داشته باشند. در اصطلاح تولید کنندگان مته های شیاردار، این مته ها را دو الماسه می نامند. هرچند که بعضی از تولید کنندگان این مته ها به عنوان نوآوری در کار خود، مته های ۴ الماسه نیز تولید می نمایند .

 

 

دریل های شیار دار

امروزه ساخت مته ها و دریل ها معمولا با اهداف خاص و تخصصی انجام می شود و هر مته یا دریلی برای هدفی خاص تولید می شود که هرکدام از این مته های تولیدی، براساس نوع کاری که از آن ها انتظار می رود انجام دهند به شکل و فرم خاصی تولید شده و از مواد متفاوتی ساخته می شوند. این تنوع در تولید مته ها باعث ایجاد رقابتی در بین تولید کننده های این دستگاه های پرکاربرد شده است. پس از تاریخچه دریل سازی این رقابت ها بین شرکت های تولید این محصولات همیشه وجود داشته و هر شرکت یا تولیدی که محصولات بهتر و با کارایی های بیشتری را تولید و به بازار عرضه کند به طبع طرفداران بیشتری را نیز به سمت خود جلب خواهد کرد .

 

 

دریل دستی

تاریخچه دریل دستی به حدود یک قرن ونیم پیش برمی گردد. جایی که در سال ۱۸۷۷این نوع از دریل ها با نام Egg beater به بازار مصرف این نوع از کالا ها عرضه شد. این نوع از دریل ها نیز جزء دریل های مکانیکی به حساب می آید. این دریل ها نسبت به دریل های کمانی یک تفاوت دارند و آن این است که برای کار با دریل های دستی باید دسته ای که در کنار آن قرار دارد و شبیه یک رکاب دوچرخه است را چرخاند تا انرژی چرخشی تولید شده به سر مته منتقل شده و سر مته را به دوران درآورد و سوراخ را ایجاد کند. در حالی که در نوع کمانی این گونه نبود و برای به گردش درآوردن سر مته بایستی دسته آن را فقط عقب و جلو برد تا سوراخ ایجاد شود. البته با پیدایش این نوع از مته ها تحول عظیمی در ساخت مته ها، پس از تاریخچه دریل سازی ایجاد شد که زیر بنایی برای ساخت مته های برقی و امروزی به حساب می آمد .


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

قرآن هدایتگر است Quiz98 مجله خودرو و تکنولوژی سامیا پارت forosh mobleman fazaye baz خبرنویس کتاب‌یار فانوس خیال Sheila